Boiko-Borissov-3-600x439

Чуждестранни туристи, дошли по-рано от обикновеното на българското Черноморие, са станали свидетели на битовата свада в курорта Слънчев бряг и дори са успели да заснемат случващото се с мобилните си телефони. Според МВР става въпрос за германци, поляци, румънци и руснаци, но има и норвежци. Информацията е получена от арестуваните участници в битовата престрелка, които докато се стреляли забелязали, че разни сеирджии ги снимат и си подвикват на чужд език.

Информацията е много обезпокоителна, тъй като се очаква клиповете от битовата престрелка да се завъртят в социалните мрежи и да предизвикат вълна от откази за почивка на чужденци в слънчева и стабилна България. Министър Бъчварова призова всички, които имат информация за това кои чуждестранни туристи са участвали в заснемането на битовия инцидент, да се обадят веднага на телефон 112 и призова туроператорите да бъдат бдителни и да сигнализират на МВР, ако чуждестранни туристи, особено такива почиващи в курорта Слънчев бряг, изявят желание спешно да прекратят почивката си. МВР е засилило контрола по всички граници, за да не допусне чуждестранните туристи да напуснат страната заедно с клиповете които са направили.

Арестуваните от МВР са били мъмрени лично от премиера, че не са взели на прицел тези които са ги снимали и са допуснали чужденци да останат живи свидетели на чисто български битови свади, в каквито и той самият не веднъж е участвал. „Ако тази битова свада провали сезона, ще бъдем принудени да теглим още 5 милиарда заем“ – това заяви покрусен премиера след срещата си с арестуваните.