bunker

Къде има в България противоатомни бомбоубежища, този въпрос си зададохме и тръгнахме да търсим отговор, притеснени от войнолюбивите изказвания на редица наши политици, начело с президента Росен Плевнелиев и техните суфльори от амреканския неправителствен сектор в България. За щастие нашето търсене съвпадна с нападението над България на десетки руски мотоциклетисти, дошли да си развяват байрака в нашата мирна войнолюбива страна.

Американското посолство първо усети опасността, предупредено от своя неправителствен сектор в България, които имаха информация, че въпросните мотоциклетисти носят тактическо ядрено оръжие от най-модерен тип, събиращо се в куфарче, заедно с около двеста литра бутилирана водка, която при необходимост биха могли да използват за коктейли молотов. Те споделиха тази своя информация с официалния говорител на американския народ в България, а именно българския президент, който, втрещен от факта, че желанието му за пряк сблъсък с руската заплаха може да се осъществи преди в България да са разположени американски ядрени бойни глави, предложи на своите американски избиратели да изчакат отминаването на тази заплаха в едниственото, както се оказа в последствие, противоатомно бомбоубежище в България, което по щастливо стечение на обстоятелството се намирало в непосредствена близост до президентството и имало пряка подземна връзка с него.

Ние също бяхме изненадани да научим, че единственото противоатомно бомбоубежище в страната се намира под мястото, където допреди няколко десетилетия се издигаше мавзолеят на ужасният комунист Георги Димитров, който нацистите били задържали по обвинение в тероризъм, но бил освободен под натиск на редица правозащитни организации. Та именно под този мавзолей, загриженият за своето оцеляване комунстически лидер Тодор Живков, след като прочел в американски учебници за първи клас, че Америка е единствената страна, хвърляла атомни бомби върху цивилно население, взел че построил въпросното противоатомно бомбоубежище за да опази своята комунистическа диктатура.

И така, докато ние търсехме информация за противоатомните бомбоубежища в страната, персонала на американското посолство, заедно с българският президент и цялото активно гражданско общество в България ( всичко на всичко двайсет човека, обикалящи медиите), се бяха скрили в единственото подобно убежище, изоставяйки на милостта на руските мотоциклетисти целия български народ.

Слава богу, руските мотоциклетисти, които си бяха платили в рубли на българските граничари да минат безпрепятствено границата, опиянени от своят успех да преминат на българска територия без жертви, се напили на южното Черноморие и изгубили тактическото си ядрено оръжие, което според редица данни е попаднало в ръцете на нелегално преминаващи българската граница бежанци от близкоизточни държави, които най-верятно ще го отнесат в Германия, за да го предадат на немските власти.

Що се отнася до информацията за това, че въпросното бомбоубежище е единственото в страната, това се потвърди официално след нашето запитване отправено към министерски съвет. При нападението от руските мотоциклетисти, премиера и правителството са поискали да им бъде осигурен достъп от президента до бомбоубежището, но такъв им е бил отказан, защото местата били ограничени и те не били в списъка на американското посолство за български политици, които трябва да бъдат спасени при евентуален сблъсък с Русия на българска територия.

Именно монопола върху единственото атомно бомбоубежище в България, упражняван от президента, предполага оспорвана битка на предстоящите президнетски избори в страната, защото само който стане президент той ще оцелее след края на България.

Реклама