768x432

Публикуваме интервю на президента Плевнелиев дадено за телевизия CNN по време на срещата на НАТО във Варшава:

Г-н Президент, вашата подкрепа за инициативите на НАТО относно сигурността на източния му фланг е високо ценена от всички високопоставени ръководители на алианса, но има съмнения, че тя не е отразява реалните граждански нагласи в България?

– Нека вашите зрители да бъдат спокойни, аз винаги говоря от името на целият български народ и изразявам неговата непреклонна позиция относно  наболелите геополитически, социални, икономически и военни проблеми по света и у нас. Смело мога да заявя, че аз съм първият български президент, който може да погледне своя народ в очите без да изпитва и грам неудобство или терзания на съвестта. Аз и българският народ сме едно цяло, той е тялото, а аз съм главата, разума. Винаги когато говоря, българският народ мълчи и това е ясен знак на съгласие, който ми дава сили да продължа да отстоявам личните си позиции, като позиция на целият български народ. Въобще президнетската институция в България е така конструирана, че неминуемо да играе ролята на обединител на нацията и изразител на нейните мисли. Вие никога няма да видите протест срещу президнета в България, освен ако не е платен. Защото например Народното събрание всъщност се състои по презумция от управляващи и опозиция, докато президентската институция няма свой опозиционен представител и всички българи са наясно с това, когато гласуват за президент. Затова по време на избори българските граждани оглеждат много добре кандидатите и избират този който най-добре изразява техните мисли. Затова и аз имам самочувствието на обединител на нацията и неин главен говорител. С умиление си спомням своята предизборна кампания, когато обикаляхме заедно с премиера Борисов градовете на България и той ме сочеше с пръст, а аз се усмихвах така, както сега се усмихвам на вашите зрители. Нали мога да им помахам с ръка и да ги поздравя?

– Разбира се, помахайте на нашите зрители.

– Уважаеми зрители на CNN, аз ви обичам, така както обичам българските граждани и ви съветвам да санирате жилищата си, за да са енергийно ефективни и да спасим природата. Уверявам ви, че можете да ми имате доверие, аз съм за война в Черно море и нападение и унищожаване на Русия, убиване на нейният президент, така както Хилъри Клинтън уби Кадафи, ако може и по-жестоко. Освен това искам да натисна бутон за изстрелване на ядрена ракета, защото това ми е детската мечта. Обичам ви, бъдете здрави, поне докато не почне войната.

– Това последното беше много мило, но да продължим нататък. Какво мислите за Брекзит, ще успее ли ЕС да устои или ще продължи да се разпада?

– Честно казано не знам, защото след резултата от референдума във Великобритания, броя само дните оставащи до войната. Въсщност разпадането на ЕС не е нещо страшно за България, защото ние сме в НАТО, а НАТО ще ни защити от всякакви заплахи. Дори твърдя, че България е готова, в случай, че ЕС се разпадне, да се присъедини към САЩ и да станем 52-рия американски щат. Смятам дори, че това е по-добрата алтернатива с оглед на предстоящата война. Ние сме готови да бъдем приети в САЩ, защото имаме общ враг, общи външни геополитически интереси и общи бизнес интереси. Българите желаят да приемат и ГМО и фракинга и дори ядрено оръжие. Аз съм сигурен, че ако станем член на САЩ ще имаме по-големи военни ядрени мощности отколкото в момента цивилин такива.

– Но наши наблюдения сочат, че българите са изключително привързани към Русия, сигурен ли сте в това, което току що казахте?

– Разбира се, че съм сигурен, аз никога не говоря глупости, защото всичко ми е предварително написано и съгласувано с американското посолство и по този начин се подсигурявам, че изразявам ясно позицията на българските граждани. Впечатлението, че българите обичат Русия, се създава от ограничен брой високо-платени от разни руски фондации и милиардери български майкопродавци, които за неконвертируеми рубли са готови да продадат и баща си. Вие представяте ли си, колко икономически неграмотни са тези хора, щом предпочитат рубли вместо долари. Та тази шепа хора, обикаля по всички български медии, представя се като лицето на активното гражданско общество и настройва българският народ срещу САЩ. Слава богу, че Путин е скръндза и не дава пари за цветни революции, така както го правят САЩ.

От друга страна помислете си само, как можем да обичаме народ, който е водил не знам вече колко войни на българска територия, използвайки благовидния предлог, че ни освобождава турско робство, което си беше присъствие, или откровенно манипулативните твърдения за хитлеро-фашистка заплаха. Америка никога не е воювала на българска територия, можем ли да изпитваме омраза към нея? Ако обаче приемете да станем ваш щат, вие за първи път, ще можете да воювате на собствена територия срещу Русия и с това да разбиете наложеният ви образ, че никога не воювате на собствена земя. Аз смятам, че ние можем само да спечелим от това, представям си как ще напълните Черно море със самолетоносачи, а американските военни ще почиват на българското Черноморие и ще обогатяват генетичния ни материал.

– Това което казахте, звучи изключително смислено, но защо в такъв случай, не се кандидатирате за нов президантски мандат?

– Всъщност това е добър въпрос и аз дължа отговор не само на вас, но и на целият български народ, който е разочарован от моето решение да не участвам в предизборната надпревара. Отговора е, че аз израстнах, моите политически кръгозори се разшириха и разбрах, че човек с моята ерудиция не може да се ограничи и да действа само в локален мащаб. Моите високопоставени приятели от НАТО и целия западен политически елит, очаква от мен да поема върху плещите си товара на световната геополитика и да обявя война на Русия от името на демократичната европейска цивилизация.  Обещаха ми пост, отговарящ на моето интелектуално ниво, както и командването на цяла ескадрила от дронове, сигурно противоатомно бомбоубежище, по-добро от това на Хитлер. При тези предложения аз не мога да остана само президент на България. Това би било предателство към целия демократичен свят.

– Благодарим ви за интервюто. Само последен въпрос. Кога точно смятате да започне войната?

– Войната трябва да започне възможно най-скоро, за да не се изнервят и без това напрегнатите финансови пазари. Както казах преди известно време заедно с фактическото оттегляне на Великобритания от ЕС, надявам се до три месеца вече да сме пуснали първата ядрена бомба над Кремъл.