image_5000231_128_0

Случайно ми попадна дневника на световно-известния пътешественик г-н Гъливер и там открих непубликувани негови бележки относно неизвестното му пътешествие в страната на дясно-мислещите хора. Тъй като не разполагаме с достатъчно място и време по-надолу ще предам само неговото описание на типичния дясно мислещ гражданин на държавата Десноландия:

“ Дясно мислещият човек върши всички свои дейности в дясно от себе си. Сутрин той първо отваря дясното си око, прозява се с дясната полвина на устата си, която покрива с дясната си длан, защото и сънен той все пак има дясно възпитание.След това се протяга с дясната си ръка и десен крак и стъпва на пода вдясно от себе си с дясното си стъпало. Той става и тръгва с дясното рамо напред, отваря вратата надясно с дясната си ръка (всъщност всички врати в Десноландия се отварят надясно) и застава пред огледалото в банята с десния си профил. Взема четката за зъби с дясната си ръка и измива дясната част от зъбите си, като оставя левите да вонят, защото лявото, каквото и да е то, винаги трябва да вони, за да бъде лесно разпознаваемо, по същата причина дясно мислещите хора не си режат ноктите на недесните си крайници и подстригват само косата в дясната част на своята глава, като и само нея решат, зализвайки я винаги на дясно.

Когато се качва в автобус или друго превозно средство, той винаги го прави от най-дясната врата. За щастие тези които слизат от превозното средство също винаги слизат от тази врата, която се пада най-вдясно от тях, благодарение на което се избягват нежелани тъпканици и всичко изглежда прекрасно дясно-организирано. В автобуса той винаги сяда на първата свободна дясна седалка или ако няма такава се хваща с дясната ръка за някоя ръкохватка вдясно от него.

Когато срещнете десен човек на улицата и той ви попита как да стигне до някъде, винаги трябва да му обяснявате, като използвате само посоката дясно и завой надясно съответно на колкото градуса е необходимо. Ако искате да се харесате на дясно мислещ човек, трябва винаги да заставате вдясно от него и да му нашепвате десни мисли в дясното му ухо. Дясно мислещият човек винаги търси своята дясна половинка вдясно от себе си, за да създадат заедно едно цялостно дясно.

Когато дясномислещият човек е ядосан, той винаги удря отдясно вашата лява страна. Но най-отличителният белег на дясно мислещия човек е неговата закърняла лява част на туловището и несъразмерно, прекомерно развита лява част на черепната кутия, защото както знаем цялата дясна част на нашето тяло се контролира от лявата половина на нашия мозък, а тъй като те правят всичко само отдясно, то при тях се развива само лявото мозъчно полукълбо, а дясното атрофира, което е един от основните парадокси на тяхната дясна ориентация. И честно да ви кажа, когато за първи път видях истински дясно-мислещ човек за момент се уплаших, защото реших, че съм се изправил срещу чудовище, но сега след краткия си престой в тяхната Десноландия знам, че те не са страшни, а по-скоро са болни мозъци.