46638

Столична община излезе с апел към гостите и жителите на столицата, да ограничат присъствието си на различни места в София в определени часове от денонощието. Това се случва във връзка с невъзможността да бъдат гарантирани  живота, здравето и сигурността на столичани и техните гости. Признанието за безпомощността на органите на реда да се погрижат за безопасността на българските граждани на територията на София, дойде, след като стана ясно, че по европейската програма за гарантиране сигурността на европейските граждани, Столична община е била финансирана с 10 милиона евро, с която сума са отпечатани специални карти указващи местата, които софиянци и техните гости трябва да избягват, както и часовете в които е препоръчително да си стоят вкъщи. Към картата има и списък с препоръки към гражданите, които те трябва да следват, ако искат да бъдат в безопасност. Ето и препоръките:

Ако искат да се чувстват в безопасност и да запазят своето здраве и живот, софиянци и техните гости трябва да спазват следните препоръки:

1. Да избягват паркове , градинки и безлюдни и неосветени улици, освен ако не са част от фашистки, неофашистки или националсоциалистически неформални групи.

2. Разходките в градските паркове и градинки да се осъществяват само през светлата част на деня и то по централните алеи, и само в случай, че там има и други хора.

3. Ако ви се наложи да минете през Борисовата градина в тъмната част на денонощието е препоръчително да извикате поне 20 приятели  и преминаването да стане под вид на маршировка и възгласи „Хайл Хитлер“.

4. Ако станете обект на нападение на територията на столична община, то оказвайте пълно съдействие на нападателите  тъй като, ако окажете съпротива и нараните някой от тях е много вероятно да бъдете заловен и осъден.

5. Ограничете до минимум преминаването си  през  териториите с преобладаващо малцинствено население, тъй като техните обичаи и културни особености не попадат под влиянието на националното ни законодателство.

6. В никакъв случай не се разхождайте по улиците на София сам, ако сте дете, възрастен човек или младеж с нежна физика и черти, тъй като това може да се приеме като накърняване независимостта на  териториите завладени от улични банди.

7. Ако се возите в градския транспорт и в превозното средство се качи шумна и буйна, татуирана компания, слезте възможно най-бързо на следващата спирка, без значение къде отивате и колко спешно трябва да стигнете там. Ако в превозното средство има контролни органи, не разчитайте на тях, те могат да глобяват само деца и възрастни хора.

8. Когато пресичате улиците, не разчитайте единствено на пешеходни пътеки и светофари, но винаги давайте предимство на луксозните автомобили и джипове движещи се с висока скорост.

9. Ако забележите джебчии, крадци или  други съмнителни елементи, част от частната организирана и неорганизирана престъпност не търсете съдействие от организираната държавна престъпност. Ние нищо не можем да направим.

10. Ако въпреки всичко решите да се разхождате из София, то знайте, че го правите само на собствена отговорност.