Етикети

, , ,

Здравей непознати читателю,

Датата е 21 април 2022г. и това е третото писмо, което пиша и което ще бъде оставено за бъдещето с надеждата, че ще има оцелели от това безумие завладяло гордо наричащия себе си Homo sapiens вид. Ако четеш това писмо сред развалините на цивилизацията ни, то мога само да ти поднеса моите извинения и да ти кажа съжалявам, тоест не мога да направя нищо, но мога да ти разкажа, това което аз виждам и чувствам  в момента. С това писмо аз апелирах за МИР – МИР на всяка цена, но за някой цената да оставят материалните си интереси и жаждата да владеят света, цената да се откажат от гордостта си и фанатизма на убедеността в собствената си правота е била прекалено висока. Знай, че ти не си първият, който чете това писмо, прочели са го и други преди тебе и те също като мен са били свидетели и участници в случващото се и явно не са направили достатъчно, или не са искали да положат въобще усилия, за да предотвратят трагедията, на която стават свидетели, а има и такива, колкото и да ти е трудно да повярваш, които извличат ползи и не желаят войната да спре. Но всички тези хора, сега, когато ти четеш това писмо нямат значение. То вече не ги касае.

Много хора умират в тази война, невинни хора станали пионки в ръцете на пропагандната машина, пропагандната машина, която не тръби за мир, а само за война. Умират и други, пленници на различни идеологии, убедени че тяхната представа за управлението на света и богатствата му е единствено правата и трябва да бъде наложена с всички възможни средства, включително и военни. А има и трети, които умират за пари, но те са най-малобройни, повечето от тях подклаждат войната отстрани, убедени, че ще спечелят още пари и ще останат живи, за да ги похарчат. Но най-тъжното е, че умират и деца, че се разбиват милиони семейства и човешки съдби. И смъртта на тези деца се използва от пропагандната машина, за да иска още оръжие за да продължи войната, в която ще продължават да умират още деца. Самият Зеленски наскоро е обещал, че ако му предоставят желаното въоръжение ще може да води тази война и десет години. За тези хора, животът на отделния човек, няма значение, защото това не е техния живот. Погълнати от материалистическата си идеология, пред чудото на живота, което може да ти се случи само веднъж, те поставят икономическия растеж, жаждата си за власт и стремежа да наложат волята си над целия свят, за да могат да изживеят клетия си живот в охолството, което са убедени, че заслужават. Наскоро една журналистка, която се казва Бетина Жотева, много сполучливо ги нарече войнстващия, агресивен либерален пролетарият. За тях всички тези жертви са оправдани, всички тези изгубени до момента животи, изгубените животи на тези, които ще умрат от оръжието и с оръжието в ръце, което те им изпращат, са цената, която без угризения плащат, за да може да възтържествува и победи тяхната материалистична доктрина. Собствения си живот обаче не дават, пазят го. Тези, които разпалват войните не са на фронта, или, ако са близо до него, техните семейства са на сигурно място, обезпечени с всички материални удобства, за разлика от бежанците прокудени от войната и оставени на милосърдието на материалистичната им демокрация, която е готова веднага да им осигури работа, за да подсилят икономическия си растеж, но не и да спрат войната за да се върнат и възстановят родината си.

Сигурно се питаш, добре де какво щеше да стане, ако войната беше спряна още в самото и начало, ако нападнатата страна беше отказала да се сражава, какво толкова страшно щеше да се случи? Ще ти кажа – тогава тези хора нямаше да са на власт, а всички мъртви щяха да са живи. Не знам, дали има идеология, която да оправдае воденето на която и да е война, но знам, че всяка война се води за власт и богатство, но не умират тези, които имат властта и богатството.

В момента всички хора, които апелират да не де доставя оръжие на Украйна, да не се подпомага безсмисленото продължаване на войната, на агонията на обикновените хора, на старците, на децата, всички ние сме обявени за врагове. Всички ние, които вярваме, че живота е чудо и, че няма цена, която да оправдае смъртта дори на един човек сме заклеймени от носителите на демократичните ценности, които ценности  в крайна сметка се оказват чисто материални. За тях демокрацията съществува тогава и само тогава когато те са на власт, ако властта не е в техните ръце, тогава демокрация няма. И тази война я водят в името на тяхната демокрация, под чието було се вижда поредната кървава идеология.

Заслужава ли си да умре живота, за да живее правдата и свободата? Докато има живот има надежда, смъртта е висока цена, когато я платиш правдата и свободата губят своя смисъл, а смъртта на някой друг в името на възтържествуването на собствените ти убеждения, е чисто и просто лудост.

И накрая, за да не бъде всичко прочетено до тук просто едно красиво, но безлично философско разсъждение, ще ти представя моята лична позиция. Аз смятам, че за тази война са виновни управляващите в Съединените Американски Щати и техните блюдолизци от ЕС. Тази война, е дълго подготвяна, планирана и подклаждана от тях. Те са виновниците за нейното избухване, те са виновниците за нейното продължаване в момента, те ще са виновни и за нейното евентуално разрастване. Това е моята позиция, но за разлика от тях, аз не съм готов да отнема ничий живот, за да докажа правотата ѝ.

Аз искам МИР, веднага, на момента. За съжаление, когато се водеха преговори за МИР между представителите на Украйна и Русия, Зеленски уби тези от членовете на украинската делегация, които бяха склонни да отстъпят в името на МИРА, нарече ги предатели.

Не знам как да завърша това писмо непознати читателю, може би с пожеланието да няма бъдещи войни или, ако има да се водят само със силата на словото.