Етикети

, , , , , , , , , ,

  

76645613_3001309523231556_7159110698839048192_o_4089817343180728842_original

Ако четете това писмо вкъщи удобно седнали пред компютъра или пък от екрана на телефона или друго преносимо устройство, докато в Украйна се води война, то знайте, че то не е написано до вас, но нямам нищо против да го прочетете. Това, че го публикувам на блога си и в интернет, това също няма голямо значение, защото то скоро ще бъде погълнато от вълните на пропагандата, която се лее успявайки да залее всеки глас, всяка мисъл различна от предписаната от силните на деня. Аз не разчитам да ме чуете, нито пък ще се радвам да го прочетете, защото цивилизацията стремглаво се е засилила към своето самоунищожение и утре може би вас няма да ви има.

 Това писмо ще бъде разпечатано и запечатано в капсула, която ще бъде заровена някъде, очаквайки да бъде открита от оцелелите, ако има такива, от настъпващото безумие. То е написано за тях.

И първото, което ще им кажа е, че САЩ и цялата дирижирана от тях западна цивилизация, са сбирщина от най подлите, лицемерни, бездушни и алчни печалбари, които вероятно светът някога е виждал. Защото те насъскаха украинците срещу техните по-могъщи съседи, убедиха ги че могат да разчитат на тяхната подкрепа и когато войната започна им казаха: „Браво вие се биете чудесно и умирате геройски, ние ще ви даваме оръжие докато не загине и последният от вас, а след това ще направим американски филм, в който ще възпеем вашият героизъм и в които, съгласно нашите ценности, президентът Зеленски ще бъде изигран от негър мъж, който се мисли за жена.” И всичко това направиха в името на собствените си печалби, геополитически интереси  и стремеж за налагане на върховната ценност на материализма и ненаситното консуматорско потребление, което да ги прави богати и да изпълва с пари кухия им и безсмислен живот. Тези хора не са мюсюлмани, християни или будисти, те нямат вяра, те са натъпкани чували с пари. За тях, живот без икономически растеж е загуба на време.

И всеки, който мисли различно и отказва да им служи трябва да бъде разорен, съсипан и подчинен, но ако това е невъзможно, то тогава трябва да бъде унищожен. Но забележете, че това унищожение, трябва да бъде постигнато не с цената на техния живот, а с цената на живота на някой друг, а най-добре, ако може така да объркат мисълта на своя враг, че той сам да се съсипе. За целта те печатат пари и купуват хора, промиват им главите с изкусна пропаганда и ги пращат да вършат мръсната им работа. Разделяй и владей, накарай ги да се мразят един друг, да се избиват един друг и когато никой от тях не остане жив, всичко ще е твое, това е политиката им, това е веруюто им.

И сега ние виждаме как един народ загива, как цяла държава умира, попаднала в плен на интригите им, на подлостта и лицемерието им, на жаждата им за власт и пари. И тези хора загиват, вярвайки че нямат друг избор, че не биха могли да оставят оръжието и да спасят безценния си живот. Защото това не би било геройска постъпка, нали разбирате? Но в същото време, тези които героично ги насъскват да умират и им изпращат оръжие, героично седят от страни и гледат от първия ред кървавата трагедия, която са създали и която спонсорират да продължи, докато не умре и последният актьор.

Те са тези, които обучиха украинците да воюват в градовете си, защото там няма армии, няма фронтова линия, на която да се бият военни подразделения, не. На тях не им е нужно това, те искат разрушения, смърт повсеместна и тотално опустошение.  Къде са армиите, защо войната се води в градовете, защо военната техника е в градовете – За да има жертви?! Защо виждаме обикновени хора да подготвят барикади и прегради срещу евентуален руски десант в Одеса. Къде е армията, къде? И кой трябва да воюва в една война, цивилното население или военните. Днес в напредналата ни цивилизация, явно по време на война цивилни няма.

Отвратен съм от всички, които сипят хвалебствия и насърчават украинците да умират геройски, в това няма и капка християнство, и капка вяра в безсмъртието на душата и безценността на живота. И нека си спомним, за един истински българин, истински християнин, истински човек, изправен пред неизброими вражески орди, обграден в старопрестолния град Търнов, водейки героичната му отбрана. Нека си спомним за свети Патриарх Евтимий Търновски, човекът избрал да спаси живота на своите съграждани, пред това да загинат геройски до крак, защото те са щели да го послушат, ако той е поискал това от тях. Когато видял, че няма помощ от никъде и избора е между живота и смъртта, той избрал живота, защото живота е изпитание, а безсмислената смърт е грях. Той е прозрял, че Бог праща изпитание на народа му, но за да го преодолее, този народ трябва да остане жив. И след 500 години, този народ възкръсна, именно благодарение на този му избор. И сега сме изправени пред ново изпитание.

Човек може да се бори и без оръжие, но това не се нрави на западните демокрации, те искат кръв, те няма да ви дадат подслон и утеха, но оръжие ще ви дадат, защото – и това няма да спра да го повтарям, – когато умрете, всичко което остане ще е тяхно, ето затова воювате.

И страшното е, че тези изповядващи ценностите на Мамона развити „демократични”държави, че техните властници вярват, че колкото и хора да умрат, те самите ще останат живи, вярват, че са се подготвили толкова добре, че биха останали живи и след ядрен апокалипсис.

Но толкова, за това писмо, може би ще има и още, но ще видим. И накрая, понеже всички се чудят, под каква форма да изпрати България военна помощ на Украйна, аз ще им кажа: Извадете трабантчето на Соломон Паси от Военноисторическия музей, пъхнете го вътре Пасито и го пратете на Зеленски, да се напъха и той вътре та най-накрая да го вкара Соломончо в НАТО.