896-504-bojko-borisov

Във връзка с предстоящите европейски избори премиерът Борисов се съгласи да отговори на няколко въпроса зададени от нашия сайт:
– Г-н Борисов, как смятате, кои са най големите ви постижения за близо 10-те години в които управлявате България начело на ГЕРБ и кой са пропуските ви, в контекста на предстоящите европейски избори?

– Мисля, че постиженията са ясни на всички, това са пътища магистрали, метрото, северната тангента, южната дъга, източната полуос и западният периметър. А най-големият ни недостатък са мостовете. Забравихме да строим мостове и съм благодарен на папата, че дойде и ни отвори очите, колко важни всъщност са те. Аз лично му обещах, че в края на мандата ще ми казват Бойко Фичето.

– Всъщност много хора ви критикуват, че България се обзелюдява, има много населени места, където вече не живее никой. Дори папата говори за демографска зима в България?

– Не разбирам какво ми намеквате. Ние живеем във века на мобилността, напълно нормално е хората да се струпват и живеят на места, които им харесват и да напускат местата, които не харесват. Въпреки всичко, ние сме прокарали пътища до всички кътчета на нашата държава и днес всеки от нас, може да отиде до най-дивата пустош, където човешки крак не е стъпвал и всичко това благодарение на пътищата, които построихме, магистралите, северната тангента, южната дъга, западния радиус и източния диаметър.

– Да но раждаемостта пада, скоро няма да имате електорат, а и здравеопазването какво мислите за него, българите са освен изчезваща и все по-болна нация?

– Аз не виждам проблем, които иска да ражда създали сме му условия, има пътища до всички болници, ако не искате да раждате в болница викате бърза помощ и те идват у вас, щото и до вашата къща път съм прокарал. Така че, както казах, който иска да ражда да ражда, който не иска няма проблем, на югоизточните граници желаещи за българско гражданство, колкото искаш. А болните също могат да ходят на доктор, където си изберат, пак ще се повторя пътища има до всяка болница, направили сме магистрали, северната тангента, южната дъга, западния котангенс и източния синус.

– А за образованието бихте ли казали нещо, все повече родители се оплакват, че нивото на образованието пада, а в същото време децата се затормозяват с неадекватни учебници?

– Аз лично не съм чул подобно нещо, пътища има до всяко училище, дори тротоарите сме асфалтирали, така че който иска да учи да може да отиде да учи, дори и в най-големия дъжд без да се окаля. Аз всяка сутрин виждам родители, които карат децата си на училище по нашите пътища, по магистралите, по северната тангента, южната дъга, западния косинус и източната симетрала.

– А какво ще кажете за липсата на инвестиции в държавата. Има статистики които сочат, че все по-малко чужди капитали влизат в страната, а дори тези, които са били тук, полека се изнасят?

– Не знам за какво говорите, създали сме условия да може да се развива бизнес навсякъде. Днес всеки бизнесмен може да стартира своят бизнес, където реши, защото навсякъде има пътища, а за бизнеса е най-важно да има пътища, магистрали, северната тангента, южната дъга, източната ъглополвяща и западната допирателна.

– А какво ще кажете за нивото на заплащане в България. Славим се като страната с най-ниските заплати в Европейският съюз? 

– Благодарение на пътищата, днес всеки може да си търси работа в цялата страна и да отиде там, където му предлагат повече пари. Именно благодарение на пътищата, магистралите, северната тангента, южната дъга, западната височина и източната медиана, постигнахме мобилност на работната ръка.

– Да, но цените на стоките от първа необходимост нараснаха неимоверно много през последната година, също и на енергоносителите и битовите сметки. Как ще коментирате това?

– Да цените растат, но расте и конкуренцията, а от там и цените падат. Въпрос на желание е да откриеш магазина с по-ниски цени. А пътища има до всеки магазин, качваш се в колата и обикаляш, по този път, по другия, по магистралата, по северната тангента, южната дъга, западния квадрант или източния корен квадратен.

– А какво е посланието към българите избрали да търсят щастие в чужбина. Как ще ги накарате да се върнат в България?

– Аз мисля, че те виждат, колко много сме постигнали, свързали сме нашите пътища с европейските коридори и връщането в България никога не е било толкова лесно, кеф ти по магистралата, кеф ти по южната дъга, кеф ти по северната тангента, по източния тъп ъгъл или западния овал.

– А какво е посланието, което бихте отправили към българските граждани в навечерието на евроизборите?

– Да пътуват! По нашите пътища, по магистралите, по северната тангента, южната дъга, западния конус и източната елипса. И да видят колко много сме направили за страната, асфалтирали сме я вече почти цялата.