405707_mid

Ако днес, когато всички търсят опора в герои от миналото и изпадат в умиление и почит към техните дела, като казват, че няма сред нас достойни хора, които да заемат мястото им. Ако днес реша да замълча и да оставя думите им да покрият с кал, достойните за похвала, то самият аз бих станал хулител на тези, на които дължим съществуването си, от чиито ръце ядем хляба и които са днес божиите пратеници на Земята. И знам, че сквернословците ще попитат „Де са тези?“, а аз ще им кажа „Те са които най-много хулите.“ Защото хората са така устроени, че хвърлят кал върху чистото, клевети върху достойното и заплахи срещу святото. Да, сред тези чиито дела отричате, сред тези които искате да видите стъпкани в прахта, сред тези които чиято кръв желаете да пролеете, сред тях се намират достойните за похвала, почит и вечна памет.

А най-заслужили сред заслужилите, най-святите сред светите, най-онеправданите сред праведните, това са банките. Защото те са се нагърбили с тежката задача, да контролират алчността и да помагат всеотдайно за развитието на човешката цивилизация и българската държава. Днес банките са държавата и без банки, държавата не може да съществува и няма никой, дори сред техните хулители, които да отрече това. А банките се управляват от най-интелигентните, най-безкористните, най-праведните хора, в чиито ръце по божията воля, се намира бъдещето на човечеството и на нашата малка държава България. Днес, когато всички отношения в света са обосновани от парите, кой друг би се наел да ги контролира, кой друг би могъл да го стори, ако не банкерите и техните банки, КОЙ? Няма КОЙ!

А вие ги хулите! Вие, които въпреки че сте прости, ви е отпуснат кредит от тях. Вие които не можете да изкарате толкова пари, колкото сте взели в заем. Вие, които дори когато имате пари, не знаете какво друго да правите с тях, освен да задоволявате дребните си прищевки и да се хвърляте в безумни начинания, и когато парите ви свършат, да хулите тези които са ви ги дали, защото искали да им ги върнете. О, неразумни, тлъстообразни, телезрители! Когато попитате къде са ви парите, застанете пред огледалото, вижте си търбуха, а после погледнете в канала на тоалетната – там ви изтекоха паричките. Аз чувам бясното ви съскане и свистенето на слюнките, но те не ще ме спрат да кажа истината. Вие дължите своето свинско съществуване на банките. На банките които хулите, когато се осерете. Но стига за вас, недостойни сте дори да бъдете отбелязани с .

Моите мисли, моите благословии и хвалебствени слова, са отправени към банкерите и техните банки. Защото те използват вашата алчност и простота, като ви карат да работите за да си върнете заемите, вместо да седите паразитирайки върху труда на прогресивната част от човечеството. Похвално е тяхното дело, те вземат парите на тези, които не знаят какво да правят с тях и ги дават на тези които искат да направят нещо смислено, което да ги умножи. Лихвари са не тези, които дават пари на можещите, а тези които внасят парите си в банките, понеже не знаят какво да правят с тях, защото те са тези, които чакат и искат да живеят от лихви. Какво щяхте да правите с парите си вий скодоумци, ако не бяха банките? А щяхте ли вие, чиито желания се простират само до собствеността на някоя нова вещ, да сбъднете дори една от примитивните си мечти? Банките са тези, които движат хода на историята, те дават на всички това което им се полага, на едни бъдеще, на други настояще, на трети мигове щастие. Банките изпълняват божията промисъл, а банкерите са ангелите господни. Те са навсякъде и във всичко, и няма дело на Земята, което да се случва без тяхно знание и участие. Кой друг би могъл да вземе от алчния и да даде на можещия? Да вземе от глупавия и да даде на умния? Да вземе от искащия и да даде на знаещия? Кой? Няма КОЙ!

Банките са пътят и истината, и животът! И всички са в тях и никой не е извън тях. И похвално е тяхното търпение, тяхното мълчание и тяхната самоотверженост, въпреки хулите, заканите и постъпките на недостойните да се нарекат чеда божии. И ако има още някой, който да се съмнява в божествената същност на банките, то аз ще го запитам „На какво се дължи стабилността на банките?“. И ще му кажа „На вярата“, тъй както и силата на христовото учение се дължи на вярата. Нима има друго нещо, извън Банките и Христа, чиято сила да се уповава на чистата вяра? Няма. Да, банките дължат своята стабилност на вярата, а не на парите. А техните хулители са тези, които дяволът е подучил да вярват в парите, но парите нямат нужда от вяра, те са инструмент измислен от дявола, а банките са отговора на Христа, и са призвани да удържат и подчинят това дяволово творение. И тежка е тяхната мисия, и неблагодарна, но изпълнена с любов към човека, дори и към тези които ги хулят.

Защото КОЙ друг би могъл да контролира паричните потоци, дори тогава когато разклащат устоите на вярата в него? Когато хулителите, обезумели от алчност и бяс, от завист и корист, се стремят с все сили да убият вярата на овцете божии в банките, без да си дават сметка, какво би станало, ако банките фалират. КОЙ? Няма КОЙ? Свещени са банките и блажени са тези, които вярват в тях.

Подкрепете блога:

b01index