Браво, български народе!
25 март 2010 | 17:34 | ДПС

Съзнателно не общувам с теб от последните парламентарни избори (юни 2009 г). Винаги съм знаел, че си неспособен да разкриеш истината и си податлив на лъжи и манипулации.Доколкото знам, само преди месец искаше импийчмънт на президента, а той все още си седи и ви се усмихва от президентския си прозорец. Колегите ми бяха наясно, че и понятие си нямаш от политика и стратегии, а с този акт искаш само респектиращо овъзмездение за натрупаните от нас печалби, докато сме били във власта. Знам, че не си изключение в това отношение, но не мога да проумея, кой ти внуши, че можеш да ни видиш на подсъдимата скамейка, че даже и в затвора?А само преди няколко дена, когато започна да таиш надежди, след поредната  манипулационна атака срещу ДПС, за един ден аз говорих с  шест високопоставени лица в съдебната и изпълнителната власт по телефона, и те ми отговориха, че „могат да омекотят и най- тежките удари, които получавам”. Браво, български народе! Много е яко, нали? В случая деликатният въпрос е: от колко места ми плащат за подобни „поръчки”? Или, може би, самосиндикално искаш да  ме съдиш? Разбира се, това е невъзможно. Не знаеш ли , че това е подсъдно? А за морал, да не говорим…
Когато вчера прочетох сакралните ти заклинания по мой адрес, ми стана забавно, естествено, и интересно. Ако съм в подходящо разположение на духа, бих могъл да ти направя шокиращ психоаналитичен портрет само въз основа на този текст. И той няма да има нищо общо с твоите миш-маш излияния, които са безпринципна смесица от разнородни понятия, които само внушават непоносимост, ненавист, омраза и дори агресивност. А знаеш ли, че и това също е подсъдно. За морал – да не говорим…
Искам да кажа, че цялата ти същност е концентрирана в началото на въвеждащото ти изречение: „ този път няма…” Защо, мислиш български народе, че този път няма? Защото новите управници са различни ли?
От къде идваш и накъде си се запътил, български народе? Кой те е упълномощил да се правиш на морален съдник на мен и ДПС? Един съвет. Когато бълваш подобни деструктивни внушения, го прави пред нарочно поставено за целта огледало. Така сам ще прецениш възможностите си в този свят, както и реалните обстоятелства. Между другото, имаш интересна история от гледна точка на това , колко пъти си се надявал на възмездие и колко пъти си се излъгал в очакванията си. Например, започваш от Наглите, Факирите, Лапачите, сделките на моето управление по време на тройната коалиция, минаваш през интимното отношение на сегашната власт, до момента когато всичко се дава на съда, който определя, кой какво трябва да прави и кога да си ходи от историята…
Всеки   може да потвърди, че тези пуснати в обръщение семантично натоварени „символи”, са върховни моменти в твоето умствено развитие и способности.
Нещо повече. Тези „символни ядра” се превърнаха в организиращи принципи и „скрити параметри” на измъчената ти аналитичност и на престорената ти морална позиция.
И технологията на правене на собствената ти история е една и съща. Това е методът на подмяната: подменяш предметната реалност (обективният факт) с виртуална реалност (предложения) , които в общественото съзнание изглеждат правдоподобни, но по принцип са подвеждащи, невярни или водещи до самозаблуждение.
Така е, български народе…
Явно е, че от време на време изпитваш чувство на малоценност. Ти си знаеш. Но сигурно не съзнаваш, че комплексът за малоценност продуцира агресивност.
Да. От гледна точка на цялостния ти статус, това е нормално. Дерзай! Знам, че имаш слабост към властимащите. Но запомни: накрая пак ти ще платиш  сметката.
Ще се помоля за теб.
Господ да ти е на помощ!
А. Доган