borisov-b

Победителят във „ВИП Брадър“ ще е новия кандидат президент на ГЕРБ, с тази информация се сдоби нашият сайт от вътрешен източник пожелал анонимност. Решението е взето след много тежки и бавни мисловни усилия на интелектуалния елит на партията. В резултат на неистови напъни и организиране на безмозъчни атаки се стигнало до три окончателни варианта за избор на кандидат президент.

Първият вариант предполагал за кандидат да бъде предложен генерал, който да е по-голям генерал от кандидата на БСП генерал Радев, но в същото време да е по-малък генерал от премиера Борисов и това при условие, че генерал Румен Радев е по-голям генерал от генерал Бойко Борисов, което условие произтичало от проведени социологически проучвания за нагласите на избирателите, които посочвали генерал Румен Радев за по-голям генерал от премиера. Така поставена задачата довела до абсолютна безпомощност и почти до отчаяние ръковдството на ГЕРБ в лицето на генерал Бойко Борисов. За щастие обаче премиера бил изваден от кататоничното състояние в което бил изпаднал при така поставената дилема от нова перфектна хрумка на неговите подчинени, а именно втория вариант за избор на кандидат президент.

Вторият вариант за кандидат президент на ГЕРБ предполагал – съгласно последните световни демократични тенденции в САЩ и ООН, това да е жена. Съобразено с българските условия и кадровата политика на ГЕРБ, жената трябвало да има популярен домашен порно-клип, който да е станал хит в социалните мрежи и обществените медии. Препоръчително било въпросният порно-клип да се радвал на интерес и от чужбина, което щяло неимоверно да улесни международния прием на бъдещия президент. Още повече, че въпросният порно-клип можел да се върти в предизборната кампания под наслов „Прави любов, а не война“, което на фона на ескалация на военните конфликти и агресия в световен мащаб би привлякло огромен брой симпатизанти, а също би могло да се използва и като инструмент за преодоляване на демографската криза, като стимулира секса сред младото поколение. Надделяло обаче мнението, че подобен вариант колкото и да е привлекателен няма да бъде приет добре от международната и родната НПО-общественост, тъй като щял да бъде възприет като реклама на традиционни сексуални взаимоотношения и пренебрегване на сексуалните традиции на останалите открити и признати наскоро 30 пола.

В крайна сметка след като почти стигнали до извода, че трябва да се откажат от предизборната надпревара, за да не се провалят за първи път публично и официално, някой предложил да позволят на българския народ да избере кой да бъде кандидата за президент на ГЕРБ. На въпроса как би могло да се организира подобно допитване, се дало предложение да се използва течащият в момента реалити формат „ВИП Брадър“ и победителят там да бъде издигнат за кандидат президент на ГЕРБ. Премиерът Борисов приел идеята единодушно и с въодушевление: „Мисля, че това е идеалното решение – казал той – този формат залага на простотията, а всички знаят, че аз съм прост и избирателите са прости, затова се разбираме и избираме. Дори кампанията може да мине под наслова: „Той е прост и вие сте прости, затова го избирате.“, или пък „Изберете простия кандидат.“

Останал обаче открит въпросът с кандидата за вицепрезидент. Там се намесил Васил, но не Левски, а Божков и предложил в замяна на своята финасова подкрепа, за вицепрезидент да бъде избран човек с огромен късмет, галеник на Фортуна, а такъв можело да бъде само човек от народа, спечелил най-голямата печалба от неговите хазартни игри. Още повече, че той и без това рекламира печелившите по обществените медии и те вече са обект на възхищение и подражание. Не на последно място в полза на предложението говорела самата геополитическа обстановка, в която се намирала България, понеже при така избрания прост кандидат президент трябвало голяма доза късмет и шанс, за да се измъкнем от геополитическия гордиев възел без да ни разсекат.