inset-larger_1050x730_1

Записът на биячите не може да се ползва като доказателство в съда, стана ясно от пресконференция на съдебната ни система в лицето на съда, прокуратурата и полицията. Говорителите на трите структури гарантиращи сигурността на гражданите и спазването на законите в страната излезе с общо становище за да укроти страстите и желанията на гражданите да вземат в собствени ръце защитата на своят живот и собственост. Ето какво се казва в изявлението:

“ Обръщаме се към всички български граждани с призив да запазят спокойствие и да продължат да разчитат за своята сигурност на българската правораздавателна система. Длъжни сме да разясним на гражданите, че клипът на така-наречените биячи от околовръстното не може да се използва като доказателство в съда, защото е напълно възможно да става въпрос за умишлена манипулация, както на самия запис, така и на цялата ситуация. Направата на подобен клип в такава кризисна ситуация изисква изключително добре тренирана психика, подобна на психиката на журналист отразяващ тежка катастрофа, което говори за особен професионализъм на постарадалите. Според нас е напълно възможно те предварително да са набелязали жертвите си и познавайки техната лабилна нервна система, да са ги предизвикали умишлено, знаейки, че по този начин те ще проявят своята агресия. Като мотив към подобно умишлено предизвикателство към биячите, можем да посочим евентуално затъване в кредити, така че тези хора разчитат да бъдат набити, за да могат след това да осъдят своите нападатели за нужното им обезщетение с което да платят кредитите си. За това още веднъж говори умелото заснемане на клипа и последващото му светкавично разпространение в социалните мрежи и медии, което сочи сериозна предварителна подготовка. Какво са няклоко зъба в сравнение с доживотно кредитно робство, изкушението да предизвикаш извършване на престъпление върху  себе си е огромно.

Освен това ние все още не можем да твърдим със сигурност, че въпросният клип не е допълнително монтиран и ако позволим той да влезе като доказателство в съда, това би довело до опасен прецедент, който да повлече крак и да засегне дела в които има аудио и видео записи касаещи видни български политически дейци, заемали и заемащи в момента отговорни държавни постове, което да доведе до нежелано дестабилизиране на държавата в момента когато хиляди африкански канибали се изяждат да влязат в страната ни.

Искаме да предупредим още веднъж гражданите, да избягват каквито и да е опити и постъпки към въоръжаване с цел самозащита, защото това е наказуемо от закона, тъй като руши основите на държавата. Какато знаете основната цел на държавата е да ви защитава и поемайки тази функция в собствените си ръце вие действате като врагове на държавата, отричащи нейната най-важна същност. Именно затова самозащитата на българските граждани е по-голямо престъпление от посегателството върху здравето и живота им, понеже последното утвърждава нуждата от държавата, а първото я отхвърля. Затова, когато ви нападнат приемете спокойно участта си и изчакайте жив или мъртъв, пристигането на правоохранителните органи, които ще разследват случилото се и ще помогнат справедливостта да възтържествува, а държавата да пребъде. И пак ви предупреждаваме, когато сте обект на нападение, дръжте се спокойно, тихо и скромно и разчитайте на състараднието на нападателите. Ако имате оръжие и го използвате срещу тях, вие по нищо няма да се различавате от нападателите, дори бихте извършили по-голямо престъпление от тяхното.

Колкото до вината за зачестилите случаи на нападения над български граждани, смятаме, че огромна част от нея носи здравния министър Петър Москов, който затвори заведенията за писхично болни, а самите тях пусна на свобода, защото от видеото на побоя става ясно, че нападтелите страдат от остри психични заболявания и това ще бъде доказано в съда. Надяваме се здравния министър да поеме своята вина, не случайно статистиката сочи, че вече всеки пети българин е с психични проблеми. Разбира се вина имат и американците, които умишлено ни държат в мизерия, а българските граждани направиха роби на банките и бизнеса. Смятаме, че американското посолство, Джордж Сорос, Българската банкова асоциация и работодателските организации също трябва да понесат своята вина за нарастващото чувство на несигурност и гняв у българските граждани, което води до ескалиране на агресията сред тях.“

Изявлението е съгласувано с главния прокурор  Синьокитов и е предназначено за всички лапнишарани в Лапнишарания.