boiko_luna

Българите в чужбина ще губят българското си гражданство, ако не гласуват. Това предвиждат новите промени в изборния кодекс готвени от ПП ГЕРБ. Потърсихме за коментар нейният говорител и ето какво каза той:

– Свързахме се с вас с молба за повече разяснения относно готвените промени в изборния кодекс и най-вече идеята за отнемане на българското гражданство на българи живеещи в чужбина, но неупажняващи правото си на глас. Защо е нужна тази крайна мярка?

– Това решение бе взето след инициирането от премиера на истинска мозъчна атака в неговия кабинет. Там се бяха събрали Цецка Цачева, Цветан Цветанов, Божидар Лукарски, Лъчо Мозъка, Румяна Желева, Менда Стоянова и др. Както знаете г-н Борисов обеща да върне всички български емигранти в България и това е единствения начин да го направи, дори и само за няколко дни. Знаем, че българите зад граница активно се интересуват от случващото се в България, но за съжаление го правят само виртуално. Това е начин да им се даде начален шут в задника, както каза премиера, така че да си дигнат дирниците и да отидат да гласуват, ако искат да останат българи и тъй-като е физически невъзможно всички българи зад граница да гласуват в нашите дипломатически мисии, то логично остава единствено възможноста да се върнат в България и да гласуват тук.

Друга причина е за да разберем, колко действително от българите живеещи зад граница се чувстват българи и колко са българи само на думи, а когато трябва да свършат нещо никакви ги няма. Така ще отсеем истинските родолюбиви българи за които България е над всичко, а другите нека да се наричат както си искат, но да не петнят името българин, когато се представят в чужбина. Чухме много обвинения, че едва ли не искаме да отнемем възможността на активните българи зад граница да гласуват, защото видите ли, ни било страх от техните гласове, че щели да ни отнемат депутатските места и властта. Това първо няма как да стане, защото в България броят на бедните, неграмотните, некадърни и необразовани хора с право на глас се увеличава и е в пъти по-голям от този на емигрантите ни.  Основната идея е да паднат всички маски и да се видим, КОЙ КОЙ Е. Защото много ни нападат отвън, които се наричат с името българи, много се пишат активни и създават какви ли не интриги на правителството и държавата, а всъщност да не се окаже, че ги мързи и да гледат и само парите които получават за да хвърлят кал върху нас са способни да ги държат живи. Как може някой да каже, че му онемаме правото на глас, когато напротив ние го поставяме пред свободния избор или гласува, или не е българин. Да видим колко сме българите на следващите избори.