25739-2c05ea3dd6f5560648751e6232f5e686_960_539

Безпрецедентна съвместна акция на ДАНС и прокуратурата бе проведена в последните часове, по повод издирването и задържането на лица отговорни за създаването на банковата паника през изминалата седмица. Задържани са вип фигури от българския политически и икономически живот, на един от българските олигарси е изпратена покана за доброволно явяване в прокуратурата. Поискани са имунитетите на трима депутати и на един евродепутат и са призовани на разпит членове на правителството.

Междувременно прокуратурата освободи всички задържани до момента по разследването на виновниците за предизвикването на банковата паника, като се извини и призна грешката си. Според прокуратурата, след като задържаните били подложени на тегловен контрол, на специална везна, било установено, че задържаните лица нямат необходимата тегловна маса, за да катурнат банковата система и явно в усилието са участвали по-тежки личности, което е довело и до настоящите арести.

Задържаните са майката на депутата от ДПС, Делян Пеевски и почетния лидер на ДПС, Ахмед Доган. Те са обвинени, че умишлено и целенасочено са подготвили почвата за развиването на банковата паника, като са използвали единия медиите които управлява, а другия политическите и икономическите си връзки и зависимости на определени лица,  които грижливо е изграждал в продължение на близо 25 години. Според прокуратурата, Ирена Кръстева в пълно съзнание е ръководела кампанията по очерняне на КТБ и нейният мажоритарен собственик, а Ахмед Доган е използвал лостовете си за да принуди редица влиятелни вложители да изтеглят депозитите си от КТБ, в това число и директори на държавни предприятия. Тъй-като това не може да се случи без знанието на членове на правителството на разпит са поканени, премиера Орешарски, министър Чобанов и евродепутата Станишев, лидер на партията мандатоносител, за който има съмнения, че покрай съпругата си, която е бивша жена на печално известния банкер Венцислав Йосифов завлякъл стотици хиляди българи с фалита на ПЧБ, има познания в дестабилизирането и източването на банкови институции.

Чрез Интерпол е изпратена покана и до мажоритарния собственик на КТБ, Цветан Василев, да си купи раиран костюм и да се яви в столичното следствие за получаване на входящ номер за сградите на съдебната система предназначени за излежаване на наказания.

Поискани са имунитетите на депутатите Андон Кутев и Бойко Борисов, но не за да бъдат съдени, а за да бъдат подложени на лекуване в столичния психодиспансер. Според специалисти в психичното здраве, двамата депутати страдат от циклична психическа неуравновесеност с чести пристъпи на паника и депресии, което ги прави опасни за всяка една система в държавата. Със своята психическа нестабилност комбинирана с отговорните политически постове които заемат, те са допринесли значително, но несъзнателно, така да се каже от глупост, за всяването на собствената си паника сред изтормозеното от ежедневието си население, което също не е особено психически устойчиво на подобни влияния.

Поискан е разбира се и имунитета на депутата Делян Пеевски, който обаче се е барикадирал в една от сградите собственост на медийната група на майка му, откъдето вбесен и решен да помогне на майка си е отправил ултиматум към институциите и населението, час по скоро да освободят майка му и Доган, когото сочи за свой духовен баща и наставник. Делян Пеевски категорично отказва да даде доброволно имунитета си и заяви, че ще обяви Пеевска република. И в момента той набира доброволци, които да се присъединят към частната му охрана и да сформират армия за освобождение на Баща и Майка. Готово е и знамето на Пеевската република под което ще се сражават за правата и свободите на Доган и Ирен, доброволците на сина Пеевски. Знамето представлява бял фон на който са отпечатани знаците на всички парични единици намиращи се в обръщение в момента в света. Герба на Пеевската република е златно прасенце касичка.

От територията на своята независима Пеевска република, Делян Пеевски отправи следния ултиматум към държавата и нейното население:

“ Искам да предупредя всички, които посмяха да посегнат на най-милото ми, а именно на моята майчица Ирен и на моят духовен баща Ахмед Доган, че съм готов на всичко, за да ги измъкна от лапите на корумпираното българско правосъдие, което е готово да ги подложи на невиждани унижения само и само да скрие своята вина и некадърност, като предложи на простия български народ поредното политически аранжирано зрелище. Въпреки насажданото мнение, че ценя най-много парите, уверявам ви, че за мен на първо място е семейството, което ме е научило да ценя най-много парите и ще положа всички усилия те да бъдат свободни, дори ако се наложи да срутя тази и без това прогнила държава. Мисля, че за всеки мислещ българин и страничен наблюдател е ясно, че Ахмед Доган не може да счупи дори прозорец на банка, камоли да фалира такава. А що се отнася до майка ми, смея да твърдя, че тя влага всичките си усилия в моето отглеждане и няма време да се занимава с такива работи. Давам срок от три дни, на държавата и представляващите я институции, да освободят тези така мили и близки на мен хора, без които аз не мога да продължа по-нататъшното си развитие като личност. В противен случай със събраните до момента от мен средства аз ще съставя армия, която ще поведа на челен сблъсък с българската държава. Призовавам и целият български народ да прогледне и да се отърси от заблудите, насаждани му от чужди медии и да се присъедини към мен, от което действие българската държава сама ще рухне и на нейно място ще изградим и укрепим моята Пеевска република. Самият аз не чувствам никаква вина в това, че съм вземал кредити които не мога да върна, тъй-както подобна вина не чувстват и хиляди български граждани изпаднали в същото като моето положение. Уверен съм, че тези граждани също биха искали тази несправедлива банкова система да рухне и ще се присъединят към моите усилия в постигането на тази цел. Сигурен съм, че българската прокуратура, рано или късно ще признае своята грешка, така както призна много други, но аз нямам време да чакам дълго. Моето дело е право, аз ще победя.“

chergar1b01index