Агитационни материали

Всеки който иска да подкрепи инициативата „Аз ще гласувам с „Предсмъртното писмо“ на Левски на президентските избори 20011-та година“ може освен да разпространява страницата на групата да разпространява и агитационните материали постнати по-долу.

21 коментара за “Агитационни материали”

 1. Страхотни материали, доста сте се постарали. Поздравления.
  В последно време думи от рода на „патриотизъм“ са изтласкани от нашето съзнание и от морала на Българина. Всички вече предпочитат да бъдат борци или чалга звезди. Не сме толкова във финансова, колкото в духовна криза и ще затъваме все повече, докато не се обединим около едни общи национални идеали.

  • Чергар, виждаш ли до какво ниво падна? Виждаш ли каква паплач само коментира тук? Повечето са толкова тъпи, че дори не усещат, че това не е истина. Нормални хора в тоя сайт няма да видиш да коментират.
   За съжаление и ти си в тая нисша категория, затова няма и да разбереш. Жалка русофилска работа. Поне махни тая анархия, че излагаш анархистите. Болшевишките символи може да си ги оставиш. И една свастика може да си сложиш, ще ти отива на расизма и простотията.

 2. Валери каза:

  Хубави мисли харесват ми.Но мисля че трябва много по вече от написаното. Трябва деиствие само думи не стигат.

 3. Дам, това е истината…такава, каквато можеше да бъде. 🙂

 4. Не схванах идеята, със същият ефект можеше да се каже „аз ще гласувам с некролога на Ванга, но май внушението е „всички са маскари“, та до урните да си отидат само твърдите на БСП и ДПС и неграмотни и купени цигани!

 5. Анонимен каза:

  Та за кого трябва да гласуваме? Кой се идентифицира с Левски?

 6. българин каза:

  Да, добри са посланията, но великият Левски го няма.
  Когато апелирате да следваме тези исконни нему идеи, поне кажете Вие кои сте? Защото всеки един, даже бандит може да ги изложи като предизборна платформа и както обикновено се случва, повярвалият в поредният месия е зарибен, а накрая омерзен.
  Не сте ли поредните, които желаят да неглижират партиите, дясното и лявото и да заемете удобно местенце във властта?
  Много ни се насъбра и най-настоятелно моля да се афиширате официално.
  Да знаем кои сте,откъде идвате и накъде сте се наканили да ни водите?
  Защото злоупотребата с Левски е коштунство!

  • Анонимен каза:

   Колега какво ровиш хората. Кой ти е казал, че иска да те води нанякъде. Или го правиш или не.

 7. Къде сте тръгнали да ви водят. Не знаете ли, че такова писмо на Левски въобще не съществува.

 8. Хубаво, но с един протестен вот няма да изпълним завещанието на Апостола. Да свържем поробени за бързи общи действия при общи искания – групи за връзка във всеки квартал, пряко свързани помежду си без център преди всякви партии и др. „шапки“. Това ще ни направи народ.
  Послушни роби, тази гнила власт се крепи на вас!
  Тяхната „сила“ е само в твоя страх.

 9. Апропос каза:

  Kоато някой ми говори за патриотизъм,
  веднага се замислям как ли иска да ме избудалка.

  Никой не е и не може да е ПО-ПАТРИОТ от деругите.
  Няма как да стане това.
  Защото патриотизмът/национализмът са усещания които са свързани с конкретния човек и друг не може да му диктува какво да усеща.
  Моя патриотизъм се корени в детството ми, в родителите ми, в децата ми, в приятелите ми и т.н.

  Как напр. Болен Лидеров може да ме учи на национализъм/патриотизъм след като
  – той мрази родителите си;
  – няма собствени деца/ сорри но е така/;
  – излага България.

  – И кои сте вие за да ме учите на патриотизъм?????

 10. Анонимен каза:

  Камерън към Меркел: „Моля, не ми давайте за пример българите!“

  03 вторник яну 2012

  Posted by chergar in Политика, бизнес, култура, медии, международни отношения, новини, общество, философия

  ≈ 395 Коментара

  В интервю за ВВС, британският премиер се обърна към германският канцлер Ангела Меркел с думите: „Моля , не ми давайте за пример българите!“. Това той стори в отговор на въпроса на водещия журналист, защо не е подкрепил договора за спасяването еврото. По долу предаваме пълният отговор на Дейвид Камерън, тъй като той засяга много аспекти от живота в България и Европа, като цяло:

  “ Питате ме защо не подкрепих, опитите на Меркел и Саркози да успокоят ситуацията около еврото. Отговорът ми е еднозначен и ясен, защото са на грешен път. Те са се паникьосали и в паниката си творят и говорят глупости. Това особенно ясно изпъкна, когато Меркел даде за пример страна като България и заяви, че едва ли не ние трябва да се учим от нейните политици и да следваме техният пример. Съжалявам, че трябва да го кажа, но тези думи издават липса на здрав разум, опити за евтина манипулация и най-важното липса на поглед върху проблема от хуманна гледна точка. Затова се обръщам към Меркел така: „Моля ви, не ми давайте за пример българите!“

  За да стане по-ясно на нашите съграждани за какво точно говори Меркел и към каква участ ги призова, то аз ще си позволя да опиша състоянието и ситуацията която цари в тази малка и слабо позната на нашите сънародници и на европейците като цяло, балканска държава. И така, Меркел ни дава за пример нейната макроикономическа рамка и финансови показатели. Ако се вгледаме само в тях, то наистина България е достойна за пример, нисък бюджетен дефицит, малък външен дълг, но на каква цена и кой я плаща?

  Ако се вгледаме внимателно под булото на тези макроикономически показатели, то ние ще открием, че България е страната на мизерията, това е най-бедната страна в Европейският съюз, а и в голяма част от света. Освен това, е най-корумпираната държава в съюза. Не случайно, холандците са непреклонни и твърдо отказват да приемат българите в шенгенското пространство. Как може такава държава да ни бъде давана за пример? На България ли трябва да заприлича Европейският съюз, ако е така то ние начаса сме готови да го напуснем.

  Знаете ли, че голяма част от българските пенсионери живеят с малко над две евро на ден, че минималната заплата е малко над 6 евро на ден, като по-голямата част от работещите получават не повече от 10 евро на ден? Да и това е държава членка на Европейският съюз. Че една голяма част от населението, поради етническият си произход и липсата на каквато и да е адекватна политика е оставено да затъне в мизерия, неграмотност и тотална безперспективност. Тази част от населението живее при условия които надали са били характерни и за живота през 18 век, но не само това, тази част от населението става все по-голяма като численост с което проблема относно бъдещото икономическо състояние на България се явява във все по-тъмни краски.

  И още – Населението на тази държава се топи по-бързо отколкото в държави където се водят военни действия. За последните десет години, населението на България се е стопило с над един милион или близо 13%. Пенсионерите са близо една трета от цялото население и делът им ще се увеличава в бъдеще, като се има в предвид ниската раждаемост. Емиграцията също е отнела гтоляма част от трудосопособното, активно и интелигентно население на България. Неграмотността, липсата на образование и моралният упадък в тази страна се разпростират заплашително извън рамките на определена етническа група и обхващат цялото общество, което го прави неспособно да реагира на различни политически манипулации и фалшификации. Така ли трябва да изглежда средният европеец, за да бъде Европа стабилна и еврото спасено?

  Тази държава ни дава Меркел за пример, но моля бъдете търпеливи има и още! Да видим и техните политици, тези които са сътворили тази чутовна макроикономическа финансова стабилност с цената на мизерията и безпътицата на собственият си народ. Кои са те и как са успели? Не ще се впускам в прекомерни детайли, как тази държава е била разграбена, а икономиката и разпродадена на безценица по времето на така наречената демократизация, или как политиците и трупат капитали като консултанти спомагащи разграбването на страната им от различни сенчести офшорни групировки. Консултантските услуги в момента там са на мода сред политическата класа. Ще си позволя само да коментирам настоящият им премиер, чието минало се губи из тъмните сенки на явление което българите наричат мутри, а ние организирана престъпност. Не са един или два дипломатическите доклади и други анализи, в които има податки относно участието на настоящият им премиер в трафик на наркотици и друга престъпна дейност. Наскоро в България избухна скандал заради записи уличаващи премиера им в покровителство над отделни бизнесмени, чрез възпрепятстване на държавните служители да си вършат работата и пряко нареждане да прекратят разследването си относно определен бизнесмен, който скоро след огласяването на записите почина. В записите изплуваха имената и на други политици от управляващата партия опитващи се и успяващи да кадруват използвайки именно своята моментна властова позиция. Не случайно България, както споменах, е най-корумпираната държава в Европа. Към това ли трябва да се стремим?

  Този пример, г-жо Меркел, който вие ни дадохте е лош, глупав, недомислен и опасен. Опасен за Съюза, за обществото, за европейските ценности и морал, за стремежите и основните идеи залегнали в устоите на създаването на Евросъюза. И така да обобщим, имаме за пример държава с добри моментни финансови макроикономически показатели, постигнати благодарение мизерията, неграмотността, апатията и моралният упадък на обществото; и корупцията, грабителството, безнаказаността и огромната наглост на политиците им, което при един задълбочен анализ се вижда, че води към заличаване на държавността, срутване на икономиката и унищожаване на нацията. Това ще бъдат дългосрочните резултати от тази прехвалена макроикономическа стабилност, постигната чрез горе описаните методи. Е г-жо Меркел, това аз като премиер на една държава като Великобритания, не бих могъл да приема, защото звучи налудничаво.

  Нима трябва да закриваме училища и болници, да направим недостъпно качественото образование и медицински услуги, да обезлюдим обширни територии, така както това се случва в България , за да успеем да се преборим с кризата. Не е ли подигравка със здравият разум, да закриеш селското училище и болниците в малките населени места, като в същото време даваш пари на църквата по програма за развитие на селските райони? Да наливаш пари в асфалт и пътища, които хората да използват само и единственно за да напуснат границите на държавата? Да наливаш пари в мегаломански спортни съоръжения, за проявите в които малка част от населението може да си позволи да си купи билет, докато малдежите доколкото ги има са оставени да висят пред компютрите и по дискотеките без да им се осигури друга алтернатива.

  Нима, г-жо Меркел, сте забравили какво образувание е Държавата? Нека ви напомня – Държавата е обществено образувание. Тя е силна тогава, когато обществото е образовано, активно и здраво. Икономиката е силна тогава, когато обществото е съставено от образовани, предприемчиви, търсещи, мислещи, морални и здрави индивиди. Държавата служи на обществото, а не на икономиката. Обществото създава икономиката, а не икономиката общество. Да лишаваме гражданите от възможност за образование и развитие, за да спасим финансови институции, техните собственици и управители които със своята алчност доведоха до настоящата финансово-икономическа криза, не без помощта на алчността и безхаберието на политиците е меко казано цинизъм.

  Цената на тази криза трябва да бъде платена не от средностатистическия гражданин, а от тези които са използвали Държавата, сигурността, протекцията и закрилата която това обществено образувание дава, за да просперират и да трупат печалби. Това е солидарността. Тежестта, отговорността и цената на тази криза трябва да бъдат платени от тези, които измислиха кухи финансови инструменти и спекулативни техники, които търгуваха с илюзии, страх и лъжи, а не да ги спасявате с цената упадъка на обществото. Защото тези мерки, които искате да се въведат, водят до удължаване на агонията, до упадък и унищожение, до война.

  Ако България, която ни давате за пример, все още съществува, то това е благодарение на емигрантите които подпомагат своите близки като им изпращат част от заработените в изгнание пари. Знаете ли, че в момента в така прехвалената ви България чуждестранните инвестиции са по-малко от парите които емигрантите пращат на близките си? Ако това е моделът ви за финансова стабилност, то кажете ми къде да емигрира средният Европеец – на Луната, на Марс, на Плутон?

  Г-жо Меркел, съвземете се! Градете общество, финансирайте науката, образованието, културата и здравеопазването. Наблегнете на морала и хуманизма, образовайте гражданите в исконните европейски ценности, върнете философията, реториката и етиката в училищата. Накарайте хората да мислят. Създавайте човеци, а не роби подтиснати и унижени. И тогава, тези човеци възпитани в духа на хуманизма, солидарността и морала, ще създадат общество, а обществото ще създаде икономика, стабилна и просперираща. Всичко останало е България. Затова, моля ви, не ми давайте за пример българите!“

 11. ЗА ИЗКУСТВЕНАТА ВАГИНА

  Из монолог на младия бик:

  „Ех време, време… Що за време,
  щом няма где да го завреме,
  а ти се ще до посиняване!
  Туй изкуствено осеменяване,
  нас импотентни ще направи,
  а на горките крави
  това съвсем не им се нрави.
  О, зъл човек, какво направи?
  За да изпълниш плана в петилетки
  ни вкара семето в епруветки.”

  И така нататък… Започвам с този цитат, от това популярно по времето на „соца” анакреонтично стихотворение. Освен примитивната гумена вагина, която се подлагаше пред натопореното мъжество на възбудения бик, възседнал горката, измамена крава и поемаща сексуалното му напрежение и материал за планово осеменяване, вече имаме и съвременни надуваеми и вибриращи фалшиви обекти за човешката любов.
  Но излизаме от материалния и буквален контекс на гореспоменатото. Хиляди, изкушени от привидната свобода в „Интернет” коментират събития и личности, споделят политически пристрастия, мнения, вкусове, хоби, интереси, лични пристрастия и какво ли не. Човекът, като социално същество има нужда от споделяне, съчувствие, сподвижници. Дори и животните имат чувство за социална справедливост. В състояния са да усетят и да реагират на брутално отношение, незачитане и несправедливо предпочитание. А какво остава за човека, особено в сегашното му незавидно положение.
  Попаднах на сайта „Бъзикилийкс”. Ех този „Уикилийкс”, какви неподозирани следовници има! Наистина авторите и коментиращите в сайта се надпреварват в остроумничене и дори неглижиране и унижаване на управляващите. Каква виртуална боксова круша?! Дори и аз се изкуших и изпрасках няколко нокаутиращи постинга, като почувствах почти сексуално облекчение.
  Излизайки от виртуалния „Боди билдинг”, установявам, че извън него, въпреки раздаваните съкрушителните крошета от всички трениращи, управляващите и целия ни политически „елит” са в превъзходна форма и си живеят сладкия живот в построения от тях комунизъм или капитализъм, както щете го наричайте. Умело направляваната пара на нарастващото социално напрежение води до екзалтирани оргазми, но в умело поставената отпреде ни виртуална вагина.
  Истинския смут и страх за кожата им настъпва едва, когато виртуалните юнаци и всички техни следовници излязат на улиците и площадите и твърдо заявят присъствието си и законните си искания. Именно тогава управляващите, паникьосани менят мнението си през пет минути и са съгласни на всякакви компромиси и отстъпки в името на оставането си на власт. Незабравимо впечатление на времето остави митинга на шофьорите пред народното събрание, за намереното удушено дете, когато Иван Костов, едва не напълнил гащите от страх се кълнеше, че ще намери извършителите.
  Извода е ясен. Следва да се насочим не виртуално, а реално към обектите на всенародната ни любов. Едва тогава ще ни чуят и под напора на разбеснялата ни се страст, да родят това, което трябва.

  СВЕТОСЛАВ АТАДЖАНОВ
  djani.blog.bg

  • Съгласна с излизането на площадите, ама ония вече и с това свикнаха – някак много на просто разходка взе да прилича.
   Както и да ги гледам нещата след толкова борби на парче и резултати на нула (или колкото да уталожат временно напрежението), докато има посредници на народната воля, ще има нещастен народ. Дори да свалим тия, ще дойдат ония, а те са рода – нищо не правим.
   А за самоуправление не сме готови. Иска просвещение – що е то самоуправлението и годно ли е да вирее в българските глави. Колкото и да е несигурна тази посока (първата реакция е „за нищо не ставаме“), длъжни сме да я поемем, защото друго вече не ни остава.
   Но първо – просветителска дейност с всички възможни средства, непритежавани от „ония“ 🙂

 12. "сляп читател" (и на Ранд и Тофлър) каза:

  Аз ще гласувам с „Предсмъртното писмо“ на Левски на президентските избори 20011-та година
  Дано съм жив. Все пак е след 17999 години 🙂

 13. Господи! Хора, научете родния си език и тогава защитавайте българското. Може ли да пишете „Аз (ЗАПЕТАЙКА?!) гласувам…“ и „Ти (ЗАПЕТАЙКА?!) за кого…“?! Да не говорим, че не само запетайките куцат, ами и степенуване, пълни и кратки членове, че и правописни грешки хващам тук и там. Това е толкова жалко – неграмотници тръгнали да защитават българското. Истинският родолюбец първо ще се образова в език, култура и история и едва тогава, знаейки какво защитава, ще агитира другите интелигентно. Най–искрено ви моля да обърнете внимание първо на себе си и после на останалите.

 14. ДА НАПРАВИМ ТАКА ЧЕ НИТО ЕДИН ОТ ТЕЗИ КЪРЛЕЖИ КОИТО СА СЕ ВПИЛИ В СНАГАТА НА МАЙКА БЪЛГАРИЯ ДА НЯМА ПОВЕЧЕ ШАНС ДА ВЛЕЗЕ В БЪДЕЩИЯ ПАРЛАМЕНТ. ДА ПОИСКАМЕ ЗАКОН ЗА ОГРАНИЧАВАНЕ МАНДАТИТЕ ДО 2 , НАМАЛЯВАНЕ НА ДЕПУТАТИТЕ НАЙ МНОГО ДО 2 БР.ОТ ВСЯКА ОБЛАСТ.ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ПРИСЪСТВИЕ В ПАРЛАМЕНТА КАКТО И КРИМИНАЛИЗИРАНЕ НА ГЛАСУВАНЕТО С ЧУЖДА КАРТА. ОСТАВИМ ЛИ ГИ ПАК ТИЯ КАТО ОБЕРАТ ВСИЧКО И КАМЪНИТЕ НАКРАЯ ЩЕ ИЗНЕСАТ. СРАСТНАЛИ СА СЕ КАТО МАФИЯ. АКО НЕ ПРИЕМАТ ТОЗИ ЗАКОН НИЕ САМИ МОЖЕМ ДА ИМ ГО НАЛОЖИМ КАТО ИГНОРИРАМЕ ЗАПИЛИТЕ СЕ КЪРЛЕЖИ . БЪЛГАРИ ТРЯБВАТ НИ НОВИ ХОРА !

 15. Предсмъртното писмо на Левски, което обикаля мрежата е художествена измислица конструирана от извадени цитати от писма на Левски в различни моменти от живота му. Хубаво е да се знае.

  Цитатите „Не се полъгвайте, че тези които държат парите държат и бъдещето ви, защото тези пари те са ги взели от вас, а вие им се кланяте и ги въздигате“ и „С моята кончина не свършва пътят, който трябва да извървите“ никога не са били изричани от Левски.

 16. Анонимен каза:

  Е, какво стана, Чергар?
  Намали ли някой да стане анархист?
  Май не успя…

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s